Ga naar hoofdcontent

Community handleiding

  • Aanmelden voor jouw Stoptober community

    Om deel te kunnen nemen aan jouw Stoptober community, is het nodig dat je je eerst registreert. Registreren doe je eenmalig.

    1. Klik links bovenin de app op de menu knop (3 horizontale streepjes)
    2. Druk op ‘Jouw Community’
    3. Er volgen eerst drie schermen met een korte uitleg, druk op volgende totdat je je gebruikersnaam op kan geven.
    4. Kies een gebruikersnaam van minimaal 5 tekens, de gebruikersnaam mag alleen uit letters en cijfers bestaan.
    5. Nu kan je chatgroepen aanmaken met jouw mede-stoppers!

    Let op: Je gebruikersnaam is gekoppeld aan jouw smartphone. Het is niet mogelijk om vanaf een andere smartphone in te loggen met dezelfde gebruikersnaam.

    Als je je al eens hebt aangemeld voor de community en je installeert de app opnieuw, of je reset de app, dan moet je een nieuwe gebruikersnaam aanmaken.

  • Profielafbeelding wijzigen

    Wijzig je profielafbeelding als volgt:

    1. Ga in de community naar je profiel. Op iOS vind je deze onderin, op Android vind je je profiel onder de drie puntjes rechts bovenin
    2. Druk op het fototoestel icoon boven je naam
    3. Je kan nu kiezen om een foto te maken via je camera of een foto te kiezen vanaf je telefoon
  • Een nieuwe chatgroep aanmaken

    Dit jaar kan je in de Stoptober app chatgroepen aanmaken met je vrienden, familie of collega’s. Je kan onderling met elkaar afspreken wie de chatgroep aanmaakt. Degene die de chatgroep aanmaakt, kan anderen toevoegen door ze op te zoeken op hun unieke gebruikersnaam. Hiervoor kan je onderling eerst je gebruikersnamen uitwisselen.

    1. Druk in het groepen overzicht op ‘Chatgroep maken’
    2. Vul als eerst de naam in voor de chatgroep die je nu aan gaat maken. Als je wil kan je hier ook een groepsafbeelding instellen, klik daarvoor op het camera icoon.
    3. Heb je een naam voor je groep in getypt? Druk op ‘verder’ rechts-bovenin je scherm om door te gaan.
    4. Zoek nu de personen op die je toe wilt voegen aan je groep. Je kan ze vinden op hun unieke gebruikersnaam. Let op, het kan tot 30 minuten duren voordat nieuw aangemelde personen vindbaar zijn. Zodra je je vrienden hebt toegevoegd, druk je op ‘Klaar’ rechts bovenin het scherm. Je chatgroep is vervolgens aangemaakt. Je vrienden krijgen hier automatisch een berichtje van.
  • Een lid toevoegen aan een chatgroep

    Een nieuw lid toevoegen aan een groep kan alleen als jij de admin (beheerder) van een groep bent.

    1. Open een chatgroep
    2. Druk bovenin je scherm op de naam van de chatgroep
    3. Druk nu op ‘leden toevoegen’

    4. Zoek een persoon op door zijn of haar gebruikersnaam in te voeren in het zoekveld (Geef minimaal 3 tekens op). Weet je de gebruikersnaam van de persoon die jij wilt toevoegen niet? Vraag deze dan eerst na bij die persoon zelf.
    5. Als je de juiste persoon hebt gevonden, selecteer deze dan door op hem of haar te drukken
    6. Druk op ‘klaar’
    7. De geselecteerde personen zijn nu toegevoegd aan jouw groep!

    Let op dat je alleen personen kan toevoegen aan een groep als jij de admin (beheerder) van de groep bent!

  • Personen verwijderen uit een groep

    Een lid verwijderen uit een groep kan alleen als jij de admin (beheerder) van de groep bent.

    1. Open een chatgroep
    2. Druk bovenin je scherm op de naam van de chatgroep
    3. Gebruik je een iPhone? Tik dan op de gebruiker die je wil verwijderen.
      Gebruik je een Android? Houd dan de gebruiker die je wilt verwijderen kort vast, totdat er opties verschijnen.

    4. Druk op ‘Verwijder ….’
    5. De persoon is nu geen deel meer van de chatgroep

    Let op dat je alleen personen kan verwijderen uit een groep als jij de admin (beheerder) van de groep bent.

  • Een andere admin (beheerder) aanwijzen

    Een ander lid als admin (beheerder) aanwijzen kan alleen als jij zelf ook admin van de groep bent.

    1. Open een groep in je groepenoverzicht
    2. Druk bovenin je scherm op de naam van de chatgroep
    3. Druk op ‘maak beheerder van ….’
    4. De persoon is nu ook groepadmin en krijgt hier vanzelf een melding van

    Let op dat je alleen een ander lid als admin (beheerder) kan aanwijzen als jij zelf ook admin van de groep bent.

  • Een groepsnaam wijzigen
    1. Open een groep in je groepenoverzicht
    2. Druk bovenin je scherm op de naam van de chatgroep
    3. Druk nu op de huidige naam van je groep

    4. Voer nu de juist groepsnaam in
    5. Druk rechts bovenin op ‘update’

    Jouw groepsnaam is nu gewijzigd.

  • Een groepsafbeelding wijzigen

    Wijzig een groepsafbeelding als volgt:

    1. Open een groep in je groepenoverzicht
    2. Druk bovenin je scherm op de naam van de chatgroep
    3. Druk nu op de huidige groepsafbeelding
    4. Druk nu op ‘Groepsafbeelding instellen’

    5. Kies nu of je een afbeelding vanaf je smartphone wil uploaden of een foto wil maken met je camera
    6. Nadat je de gewenste foto hebt ingesteld, tik je rechts bovenin je scherm, op “Update”
    7. Jouw groepsafbeelding is nu gewijzigd.
  • Een bericht verwijderen

    Verwijder een bericht als volgt:

    1. Open de groepschat waar je een bericht wilt verwijderen
    2. Houd het bericht wat je wil verwijderen ingedrukt
    3. Druk nu op ‘Delete’

    Het bericht is nu niet meer terug te vinden voor jou of je groepsleden