Bizzey

Leo Roelandschap, oftewel rapper Bizzey, groeide op met muziek. Zijn vader had een platenzaak in Amersfoort. De hiphopartiest en dj werkte samen met zo’n beetje alle rappers die er in Nederland toe doen.

“Ik heb al eerder geprobeerd te stoppen, maar dat is duidelijk niet gelukt. Pussy. Weak. Wat kan ik zeggen? Daarom ga ik nu voor 1 oktober; Stoptober. Ik rook al heel lang, een jaar of 10 en dan vooral na het eten en als ik me verveel. Tussendoor heb ik ook een tijdje gevaped, maar ik krijg daar last van mijn keel van, dus daarmee ben ik snel gestopt. Ik ben ambassadeur van Stoptober geworden, omdat ik heel graag wil stoppen met roken. Ik doe het vooral voor mijn kinderen!”

Motivatie
“Mijn grote motivatie zijn mijn kinderen. Ik wil oud worden en mijn kleinkinderen meemaken. Daarnaast vind ik het vervelend dat het iets is wat ik moét doen en dat ik erdoor stink. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Ook dat mijn tanden er geel van worden en dat ik een slecht voorbeeld voor mijn kinderen ben. Ik vind mezelf gewoon zwak. Ik hoop dat mijn vrouw ook stopt, omdat het thuis dan makkelijker wordt. Maar ik zal mijn vrienden er niet snel mee lastigvallen. Je moet het doen, omdat je het zelf graag wil.”

Gezondheid
“Ik sport elke dag en eet volgens een heel streng dieet. Mijn conditie is erg goed, beter dan die van de meeste mensen. Maar dat wordt vast nog beter als ik stop met roken. Ik kijk ernaar uit dat ik straks niet meer naar sigaretten ruik en langer zal leven!”