Alle app support

App handleiding

 • De app starten

  Zodra je de Stoptober app voor het eerst opent, zie je een scherm dat in een paar korte stappen uitlegt wat de app doet en hoe de app werkt. Op dit scherm zie je ook de knop “Doe mee”. Klik op de knop om de app te starten.

  We starten allemaal tegelijk op 1 oktober
  Heb je de app gestart? Gefeliciteerd! Dan ben jij één van de deelnemers van Stoptober 2023. Maar we beginnen met z’n allen tegelijk op 1 oktober. Heb je de app al gestart voor 1 oktober? Dan moet je dus nog heel even wachten tot het zover is. Je kan al wel even rondkijken in de app en alvast jouw motivatie en rookgedrag invullen. Zo weet je zeker dat de app jou vanaf 1 oktober optimaal zal ondersteunen tijdens het stoppen. Als je de app opent vanaf 1 oktober, zal de app jou vanzelf elke dag hulp en motivatie bieden.

   
 • Persoonlijke motivatie aanmaken

  Om je er extra aan te blijven herinneren waarvoor jij stopt, kan je een persoonlijke motivatie aanmaken. Een motivatie bestaat uit een foto met een persoonlijk berichtje en deze kan je aanmaken op het startscherm van de app.

   

  1. Kies eerst wat jouw motivatie is om te stoppen. Je kan kiezen tussen familie, gezondheid of geld.

  2. Nadat je dit hebt ingevoerd, verschijnt de knop “Foto toevoegen”. Klik hierop om een foto te maken met je camera, of een foto te kiezen die opgeslagen staat op je telefoon. Nadat je de gewenste foto hebt gekozen, kun je een bericht schrijven bij de foto die je gekozen hebt.

   
 • De Noodhulp! knop gebruiken

  Heb je afleiding nodig of extra motivatie om rookvrij te blijven? Druk dan op de Noodhulp! knop, wanneer dan ook. De noodhulp bevat allemaal tips en motiverende video’s. Ook bevat het links naar spelletjes. Dit kan jou allemaal helpen wanneer je trek hebt in een sigaret. Ook hier kun je nog eens naar je persoonlijke motivatie kijken of deze bewerken. Om je motivatie te bewerken kies je voor de bewerking tool: De knop met de pen erop.

   
 • Bereken hoeveel geld je bespaart

  De app bevat een calculator waarmee je kan zien hoeveel geld jij al bespaard hebt door niet te roken.

  1. Klik in het startscherm, onder de titel “Totaal bespaard” op de knop “Instellen”

  2. Vul in het eerste veld in hoe vaak je op een dag rookt. In het tweede veld geef je aan hoeveel sigaretten of shag jij uit één pakje haalt. In het derde veld vul je in wat één pakje sigaretten of shag, kost dat jij altijd rookt.

  3. Druk op “Opslaan” om het berekenen te starten. Op basis van de door jou ingevulde gegevens berekent de app per dag hoeveel jij tot nu toe bespaard hebt. Daarbij zie je ook hoeveel dat per maand en zelfs hoeveel je bespaart in een jaar. Bedenk eens wat je allemaal kan doen van dat geld…

   
 • Jouw voortgang

  Op het startscherm van de app zie je een teller die telt van dag 1 t/m dag 28. Zo kan je zien hoe ver jij al bent in je 28-dagen-niet-rokenreis. Onder deze teller houdt de app ook nog een aantal interessante statistieken voor jou bij:


  Niet gerookte sigaretten: Door de calculator in te stellen volgens jouw rookgedrag, houdt de app bij hoeveel sigaretten jij tot op de dag van vandaag niet gerookt hebt (gemiddelde).

  Dagen extra te leven: Elke rookvrije dag zou je 6 uur extra te leven kunnen geven. De app houdt per dag bij hoeveel dagen dat al is vanaf je stopdag.

   
 • De app resetten

  Het kan gebeuren dat je opnieuw wilt beginnen aan jouw 28 dagen reis, bijvoorbeeld omdat het je niet is gelukt om rookvrij te blijven en met een schone lei wilt beginnen. Gelukkig heeft de Stoptober app een reset functie waardoor je op elk gewenst moment opnieuw kan beginnen.

   

  1. Kies in het menu voor de optie instellingen.
  2. Kies voor de optie reset stoptober onderaan in het instellingen menu. De app vraagt je vervolgens of je écht opnieuw wil beginnen. Na jouw bevestiging opent de app weer op dag 1.
   Let op! Als je de app reset, gaan al je instellingen verloren en moet je je opnieuw registreren voor de community.
   
 • De dagelijkse checks uitschakelen

  Om jouw voortgang bij te houden zijn er dagelijkse checks. Elke keer wanneer je de app opent word je gevraagd of je nog rookvrij bent. Wil je dit echter niet meer, dan is er een mogelijkheid om dit uit te schakelen. Dit doe je via de instellingen van de app.

   

  1. Ga via het menu van de app naar instellingen
  2. Schakel de switch achter ‘Dagelijkse Check’ uit
   
 • Aanmelden voor de community

  Om deel te kunnen nemen aan jouw eigen Stoptober community is het nodig dat je je eerst registreert. Registreren doe je eenmalig.

  1. Links bovenin de app druk je op de menu knop
  2. Druk op ‘Jouw Community’. Er volgen eerst drie schermen met een korte uitleg, druk op volgende totdat je je gebruikersnaam op kan geven.

  Voor een uitgebreide handleiding over de community, ga je naar de instellingen van de app en druk je vervolgens onder in het scherm op de knop “Community handleiding”

   
 • De app blijven gebruiken na Stoptober?

  De Stoptober app helpt jou gedurende 28 dagen om te stoppen met roken. Als je 28 dagen stopt met roken, is de kans 5x zo groot dat je de rest van je leven rookvrij zult blijven. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij ook na Stoptober nog langer gebruik wilt blijven maken van de app, om motivaties te blijven ontvangen of te blijven zien hoeveel geld jij hebt bespaard. Dat kan!

  Als je de app opent vanaf dag 28, verschijnt er op het startscherm automatisch een melding dat je de app nog langer kan blijven gebruiken. Bij deze melding vind je een knop waarop staat “Ga door met deze app”. Druk jij op deze knop? Dan kun je de app blijven gebruiken. De app gaat dan verder onder de naam “Na Stoptober”. De keuze of jij dit wil of niet is hiermee geheel aan jou. Druk je op dag 28 niet op de knop? Geen probleem, dan blijft de app staan op dag 28 (mits je de app niet verwijdert van je smartphone). Je kan op deze manier op elk moment alsnog besluiten om op de knop te drukken en verder te gaan met Na Stoptober, wanneer dan ook.

  Heb jij er wel voor gekozen om op de knop te drukken en door te gaan Na Stoptober? Dan kun je de app blijven gebruiken tot en met 30 september 2024. De steun die Na-Stoptober je nog biedt:

  • Elke week op vrijdag of zondag, of met speciale (feest)dagen ontvang je en melding met een motiverende boodschap.
  • Je kunt het hele jaar door blijven zien hoeveel geld je hebt bespaard door niet te roken.
  • Na Stoptober kun je nog meer nieuwe badges verdienen!
  • Je kan gebruik blijven van maken de Community tot 1 Januari 2024

   

Storing melden?

Heb je een storing in de app ervaren of werkt er iets niet goed? Dat vinden wij erg vervelend.

Bekijk hier onze storingspagina voor bekende meldingen. We horen anders graag zo precies mogelijk via het storingsformulier wat het probleem is.