Alles over Stoptober

Bewezen resultaat

Onderzoek van het AMC toont aan dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. En een kwart is na een jaar nog steeds helemaal rookvrij.

Hogere slagingskans

Meedoen met Stoptober geeft meer kans op succes. Je kunt zelf een (zoveelste) stoppoging wagen, maar met Stoptober heb je vijf keer meer kans om het vol te houden.

Meer zelfvertrouwen

Wat ook uit onderzoek blijkt, is dat deelnemers veel steun ervaren van Stoptober en hun medestoppers. Door mee te doen aan Stoptober neemt het zelfvertrouwen toe en groeit de overtuiging stoppen met roken lukt. De belangrijkste redenen die deelnemers geven waarom Stoptober voor hen werkt: de Stoptober-app (38%), samen stoppen (37%), steun (38%) en duidelijk tijdspad (30%).

Nieuw nationaal stopmoment

1 januari was lange tijd de meest voor de hand liggende moment om te stoppen met roken. Was, omdat cijfers van Google laten zien dat er in oktober meer gezocht wordt naar stoppen met roken dan in januari. Stoptober is daarmee een nieuw nationaal stopmoment geworden.Wil jij ook deelnemen aan dit nieuwe nationale stopmoment? Stop dan ook 1 oktober met roken.

Onomstotelijk effect

Meedoen met Stoptober werkt. De studie van het AMC toont onomstotelijk aan dat deelname aan de grootste stoppoging van Nederland een belangrijk gunstig effect heeft op stoppen met roken. Door het gegroeide zelfvertrouwen heb je als stopper ook op langere termijn in het stopproces veel baat bij.

Stoppen met roken is een persoonlijke reis en iedereen heeft zijn eigen tempo . Blijf positief en volhardend, zelfs als je een terugval hebt. Met onze ondersteuning en jouw vastberadenheid kun je succesvol zijn in je streven om voor altijd te stoppen met roken. Elke sigaret die je niet rookt is er één.

Stoppen met roken is een proces. De een stopt in 1x met roken en bij de ander duurt het proces langer. Belangrijk is dat je blijft proberen en volhouden. Ook jij kunt stoppen met roken!