Alles over Stoptober

Wie is Stoptober?

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Ministerie van VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport steunt alle mensen die meedoen aan Stoptober. Stoppen met roken is goed voor jezelf, je kinderen en je hele omgeving. Het ministerie ondersteunt Stoptober omdat we met elkaar het stoppen met roken makkelijker kunnen maken.

KWF

KWF zet zich in voor minder kanker. Gezond leven en vooral niet roken verkleint de kans op kanker. Als niemand met roken begint of iedereen stopt met roken, voorkomt dit in de toekomst veel kanker. Als we ons daar samen sterk voor maken, moet dat kunnen.

Hartstichting

De Hartstichting is partner van Stoptober. Stoppen met roken draagt bij aan gezonde vaten en een gezond hart en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Longfonds

Het Longfonds is partner van Stoptober. Want stoppen met roken is het beste wat je voor je longen kunt doen.

GGD GHOR Nederland

Roken is een van de grootste gezondheidsrisico’s in de huidige tijd. GGD’en zetten zich in om zoveel mogelijk mensen te helpen te stoppen met roken. Daarom is GGD GHOR Nederland partner van Stoptober.

Trimbos Instituut

Het Trimbos-instituut doet mee aan Stoptober omdat het rokers de kans biedt te ervaren hoe het is om te leven zonder roken. Bovendien blijkt uit ervaringen in Engeland dat iemand die 28 dagen niet heeft gerookt, vijf keer vaker rookvrij blijft dan andere stoppers.

Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij

Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij is een samenwerking tussen Hartstichting, KWF en Longfonds. Wij streven naar een rookvrij Nederland waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.